Кілька цікавих фактів про піцу

16:12 24.06

Що нового можна дізнатися про піцу? Здається, це тільки шматок тонкого тіста з соковитим соусом та декількома інгредієнтами. Занадто проста комбінація для світового завоювання сердець (та шлунків) тисяч гурманів. Але це дійсно так. Мільйони шанувальників люблять її, і ми дізнаємося, чому вони обирають саме справжню італійську піцу у якості улюбленої страви.

Кілька цікавих фактів про піцу

Універсальної відповіді немає. Все залежить від регіону, де готується страва. Адже у крайніх куточках Італії на це питання можна отримати різні відповіді. Зазвичай усі італійці використовують борошно, що позначається «00», однак вигляд у тіста відрізняється. Наприклад, на півдні країни поширена піца з дуже товстими краями і м’яким центром. На півночі Італії частіше за все зустрічається тонке тісто з сирною окрайкою. Гадаєте, що це усі види італійської піци? Ні! У Сицилії печуть тісто з начинкою прямокутної форми. Рим характеризується своїм різновидом з хрустким і тонким коржем.

Ці відмінності характерні не тільки для Італії. Наприклад, коли потрібна доставка піци в Україні, також треба добре поміркувати. Наприклад, в ресторані «Ікура» можна замовити не тільки класичні італійські рецепти, але й авторські новинки від кращих столичних кухарів. Особливою популярністю користуються страви на коржі з чорного тіста. Це дуже смачна альтернатива звичним варіантам.

Товщина та колір тіста для піци — це тільки одна з відмінностей. Не менш важлива тема для суперечок — вибір типу соусу. Зазвичай використовують два класичних — червоний (або томатний) та б’янка (тільки оливкове масло). Саме ці різновиди вважаються виключно італійськими та мають своїх шанувальників у всьому світі.

Наявність відмінностей не означає, що немає універсальних правил щодо італійської піци. Справжня страва характеризується кількома особливостями:

  1. Тісто ніжне на смак. Це тільки тонка основа, а не основний інгредієнт. Італійці багато уваги приділяють тому, з якої муки готують піцу.
  2. Швидкий спосіб запікання. Італійська піца готується лише декілька хвилин. При екстремально високій температурі на коржі з’являються характерні «італійські бульбашки», які є своєрідним свідченням традиційної випічки.
  3. Обмежена кількість інгредієнтів. Італійці вважають, що ліпше менше, та краще. Саме такого принципу дотримуються кухарі «Ікура». Вони використовують високоякісні інгредієнти з інтенсивним смаком.

Закортіло спробувати італійську піцу? Зазирніть в Ikura. Це дивовижний колорит смаків та незвичних поєднань смачних продуктів.

Великий Київ у Google News

підписатися
загрузка...