Кава вважається одним з найпопулярніших напоїв, без якого багато людей не можуть уявити свій ранок. А вчені не перестають досліджувати властивості кави. Так, наприклад, видання Eat This, Not That назвало каву найкориснішим для здоров’я печінки напоєм. Дослідження Вищої медичної школи NUS показало, що кава допомагає запобігти розвитку ожиріння печінки.
Чудовим доповненням до кави є спеції, які мають позитивний вплив на здоров’я, а також посилюють аромат напою.
КОРИЦЯ
Ця приправа посилює аромат кави і додає легкого присмаку напою. Також кориця має протизапальну дію і здатна підвищувати імунітет.
ЧОРНИЙ І ЧЕРВОНИЙ ПЕРЕЦЬ
Здавалося б, що ці спеції несумісні з кавою, але ж насправді вони допомагають розігнати метаболізм і уникнути появи зайвої жирової тканини на тілі.
ГВОЗДИКА
Приправа у каві стимулює кровообіг і сприяє зниженню артеріального тиску. Також гвоздика може зменшити головний біль і спазми.
МУСКАТНИЙ ГОРІХ
Ця спеція подарує вам неперевершений аромат, а з корисних властивостей можна виокремити покращення роботи кишково-шлункового тракту.
КАРДАМОН
Спеція насичує організм корисними мікроелементами і позитивно впливає на травну систему.
СІЛЬ
Підсилює смак кави і робить аромат більш відчутним. Ви не відчуєте присмак солі, але сама кава буде виразнішою.