Як повідомляється, у раціоні за відсутності індивідуальних протипоказань повинні бути здорові джерела жиру тваринного походження.
“Жири тваринного походження дозволяють зміцнити імунну систему організму – це особливо важливо в період поширення Омікрон-штаму”, – зауважила лікар дієтолог Маргарита Корольова.
Експерт пояснила, що адекватне споживання тваринного жиру ефективно підтримує здоров’я легенів, тканина яких містить жир у своєму складі. Корольова уточнила, що «до складу альвеолярного апарату легеневої тканини входить сурфактант, що на 90% складається з насичених жирів». Крім того, жир присутній у складі легеневих мембран.
Говорячи про жирні продукти, актуальні в харчуванні сьогодні, коли активно поширюється Омікрон, Маргарита Корольова порадила вживати сало, топлене масло (олія гкхі), риб’ячий жир.
Як особливо калорійні, такі продукти лікар рекомендує їсти вранці, у першій половині дня. Зрозуміло, контролюючи їхню кількість.
Нагадаємо, у прогнозах на лютий в Україні – 59 тисяч випадків COVID-19 на добу.