Камамбер сприяє омолодженню мозку, – дієтологиня про нові дослідження

Сир камамбер виробляєтьсяз молока, яке ферментуєттся білою пліснявою (Penicillium camembert).

Про користь камамберу написала відома лікарка дієтолог Оксана Скиталінська.
 
Вчені із Кіото (Японія) дослідили дію камамберу на мозок (на мозок мишок) і виявилося, що під час ферментації утворюються особливі молекули, з підвищеною біологічною активністю, яких немає в натуральних продуктах. Дія цих молекул така відчутна, що деякі вчені навіть рекомендують включити ферментовані сири до дієтичних рекомендацій.
 
“Це не дивно, враховуючи, з якою швидкістю зростає кількість людей з деменціями та втратою когнітивних функцій. Крім того, діабет 2 типу (той, який наїдається ложкою і малорухливим способом життя) є одним із факторів ризику хвороби Альцгеймера, дегенерації мозку. Споживання ферментованих молочних продуктів знижує ризик хвороби Альцгеймера”, – зауважує дієтологиня.
 
Одна з таких молекул – міристамід, зазначає Скиталінська:
 
  •  покращує роботу мозку;
  •  підтримує ріст нових нейронів;
  •  сприяє виробництву молекули, яка називається нейротрофічний фактор росту (скорочено BDNF);
  •  покращує памʼять;
  •  зменшує негативний вплив на мозок їжі, в якій багато жирів;
  •  зменшує нейрозапалення.