У сюжеті ТСН ідеться про те, чи є попит на дорогі продукти в ресторанах та чому вони стільки коштують.
Ціни на найвишуканіші та найдорожчі страви в ресторанах столиці “зашкалюють”: коктейль – 1750 гривень, бутерброд – 2200 гривень, стейк за 5000 гривень.
Так, в одному з ресторанів готують коктейлі у кактусах: великий кактус слугує ємністю, в яку заливається маргарита та прикрашається вишуканим декором. Вартість тільки кактусу, який після використання йде на смітник, коштує близько 500 грн. Коктейль – 1750.
Звісно, що дорогим лишається елітне м’ясо: з Америки воно коштує 500 грн за 100 грамів, українське – 200 грн за 100 грамів. За словами шеф-кухаря Віталія Купрійчука, за вечір може піти і 20, і 30 таких дорогих стейків з Америки.
Але і це ще не все, бо є м’ясо, вартістю у 1650 грн за 100 грамів, і це – стейк вагю. Виявилося, худоба, у якої найдорожче м’ясо, за життя отримує масажі та п’є пиво. Таких корів продають на аукціонах за сотні тисяч доларів, а готові стейки нарізають спеціальним мечем-ножем – катаною. Зазвичай, замовляють такі стейки поціновувачі, які розуміються на м’ясі.