Із 7 березня в кінотеатрах йтиме романтична комедія «Смак свободи»: цікаві факти про фільм

Автор: Любава Лисичкіна
22:44 06.03

Це історія про кохання, натхнення, віру, а ще про пристрасть до кулінарії. Усі актори, які грали кухарів, пройшли стажування в ресторані, тож на зніманнях приготували 111 літрів борщу з квашеними яблуками.

Із 7 березня в кінотеатрах йтиме романтична комедія «Смак свободи»: цікаві факти про фільм
Світлодіодне освітлення

Як відомо, режисером комедії став Олександр Березань.

Сюжет

Фільм розповідає історію Варі — дівчини, яка мріє присвятити своє життя кулінарії. Варя втрачає роботу в придорожньому кафе, де ніхто не цінує її високу кухню. Розчарована дівчина тікає якомога далі від дому до Львова, щоб працювати у вишуканому ресторані. На шляху до успіху дівчина знаходить книжку забутої легенди української кухні Ольги Франко «Перша українська загально-практична кухня». Вона змінює життя Варі назавжди.

Головну героїню зіграла Ірина Кудашова, а жінку, натхненну образом Ольги Франко, — Ірма Вітовська. 

Джамала, справжня кухня, понад 100 літрів борщу – цікаві факти про фільм

1. У фільмі є 4 зіркові епізодичні ролі: виконавиця Джамала, шеф-кухар «Пекельної кухні»  Алекс Якутов, топмодель Алла Костромічова та відома блогерка Вікторія Маремуха. Вони погодилися взяти участь у кінострічці, щоб підтримати популяризацію українських автентичних традицій серед молодої аудиторії. 

2. Джамала імпровізувала на знімальному майданчику, тому заспівала свою пісню, яка ідеально пасувала до сцени. Імпровізація потрапила до фільму, як і інша пісня Джамали — «Сила».

3. Усі актори, які грали кухарів, пройшли стажування в ресторані Алекса Якутова (у фільмі він зіграв самого себе). Їх навчали професійні кухарі.

4. На зніманнях приготували 111 літрів борщу з квашеними яблуками (це 316 порцій), 367 вушок з білими грибами та чорносливом, а ще — 73 літри бурякового квасу. Також використали 403 яйця та 52 кілограми борошна. А історична кулінарна консультантка зі Львова Маріанна Душар (Пані Стефа) допомогла розробити автентичні рецепти з книги для різних сюжетних ліній. 

5. Під час знімань Ірина Кудашова боролася зі страхом відкритого вогню. Акторка мала приборкати свій страх для однієї ефектної сцени на кухні ресторану. 

6. У фінальній сцені взяли участь правнучка та праправнучка Ольги Франко. Також у фільмі з’явилася справжня книжка пані Ольги, видана 1929 року. Оформлення фільму натхненне оригінальними ілюстраціями та шрифтами з книжки. 

Великий Київ у Google News

підписатися