Хліб на сковороді без духовки: простий рецепт і приготування

Автор: Любава Лисичкіна
00:15 07.05

У війну треба бути готовим до всього, в тому числі і до відсутності електрики та постачання хлібу. Простий рецепт зможе виручити в складні часи.

Хліб на сковороді без духовки: простий рецепт і приготування Фото: Ілюстративне

Рецепт і відео оприлюднила відома фуд-блогерка з Харкова Alina_FooDee, яка потрапила на початку війни в окупацію у Тростянці.

Щоб приготувати хліб на сковороді треба:

Сковорода  діаметром – 24 см

Вода гаряча – 300 мл
Борошно – 400 г (загальна кількість)
Дріжджі живі – 17 г (6 г сухих дріжджів)
Сіль – 1  ч.л.
Цукор – 0,5 ч.л.
Рослинна олія для роботи з тістом.

Приготування:

1. У гарячу воду додати/добавляти 4 ст.л. борошна із загальної кількості та цукор. Розмішати до однорідності.
2. Дати масі охолонути до теплого стану, тому що дріжджі не люблять гаряче. Додати дріжджі, перемішати та залишити на 5 хвилин.
3. Додати все борошно, що залишилося, і перемішати тісто до однорідності.
4. Накрити миску з тістом харчової плівкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
5. Змастити руки та робочу поверхню рослинною олією, перекласти тісто, округлити його.
6. Сковороду змастити олією, перекласти тісто, змастити його зверху олією і накрити харчової плівкою. Залишити на 30 хвилин.
7. Включити мінімальний вогонь, накрити сковороду фольгою, попередньо змастивши її олією, щоб фольга не прилипла до тіста. Випікати 25 хвилин з одного боку до рум’яності, перевернути на інший бік і випікати ще 20-25 хвилин до рум’яності. Час випікання регулюємо залежно від плити.

До слова,  в одному з супермаркетів продають олію по 100 гривень.

Великий Київ у Google News

підписатися