Під час військових дій в Бучі в цій пекарні була база росіян. Вороги тут жили, грілися, а коли втікали, понищили холодильники, вкрали пекарські обладнання та продукти.
“Після деокупації ми просто приїхали й почали пекти хліб. В певний момент почали навідуватися волонтери, військові, хлопці з міської територіальної оборони. Ми спочатку роздавали хліб, бо навіть магазини не працювали. Не було де купити. До речі, з теробороною ми досі співпрацюємо”, — розповів власник “Хатинки пекаря” Ярослав Бурківський.
Нині в пекарні печуть паляниці, житній хліб з насінням соняшнику, льоном та кунжутом, кекси, пиріжки з сиром, капустою, маком та абрикосами та вишнею. Той, хто заходив сюди за свіжою випічкою хоча б раз — обов’язково повертається.