Головний інгредієнт борщу стає дешевшим: фермери поспішають розпродати торішній овоч

Автор: Любава Лисичкіна
18:41 05.04

Зберігали на весну, а тепер намагають збутися, бо молодий овоч скоро буде скрізь. Аналітики не виключають, що ціна продовжить знижуватися в міру погіршення якості цієї продукції.

Головний інгредієнт борщу стає дешевшим: фермери поспішають розпродати торішній овоч Фото: ілюстративне

Як  повідомляють аналітики проєкту EastFruit, перший тиждень квітня на ринку білокачанної капусти в Україні спостерігається тенденція зниження попиту і цін.

Головною причиною падіння продажів даної продукції є її низька якість в місцевих господарствах внаслідок тривалого зберігання. При цьому попит на дану продукцію продовжує знижуватися, що також чинить тиск на ціни в даному сегменті.

Так, згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, тільки за вихідні білокачанна капуста в українських господарствах подешевшала в середньому на 26%.

Сьогодні основні угоди з продажу цієї продукції укладаються:

  • по 5-10 грн/кг ($0,13-0,26/кг), 
  • минулого тижня ціна на білокачанну капусту нерідко доходила до 12 грн/кг ($0,31/кг).

Наразі ціна на капусту в Україні вже в середньому на 55% нижча, ніж рік тому:  на початку квітня 2023 року продажі цієї продукції велися по 15-18 грн/кг ($0,38-0,46/кг).

До слова, як писав “ВК”, плитка шоколаду до кінця року може коштувати 70 гривень.

Великий Київ у Google News

підписатися