Як ідеться, галушки тут готують з сиром, м’ясом: порція 300 грамів коштує 120-150 гривень.
Артем Галушка розповідає, що завжди любив смачно поїсти, але мав претензії до київських ресторанів. Його дратувало, що в Києві можна поїсти хінкалі та манти, але нема де поїсти галушок. Що українська кухня представлена або у вигляді «Пузатої хати», або дуже дорогих закладів типу «Хуторця на Дніпрі».
Артем любить Житній ринок, часто там буває, а якось побачив невеличке приміщення, яке здавалося в оренду. Вагався недовго: орендував приміщення і з мінімальними витратами перетворив «на місце, куди було б не огидно приходити», каже він. Хоча кияни звикли до закладів з дизайнерськими концепціями, тут інтер’єр цікавий і специфічний.
У червні «Галушкарня» почала працювати — тихенько й без реклами. Тестують рецепти й доводять до досконалості Артем та його дружина Марина. Потроху місце набуває популярності, отримує своїх шанувальників.
Адреса: Верхній вал, 16.
Графік роботи: 10:00 до 20:00 з вівторка по неділю.