«Галушкарня» на Житньому ринку: смачно, ситно і коштує демократично

Автор: Любава Лисичкіна
23:40 12.08

Запивати страву пропонують лимонадом з чорнобривців.

«Галушкарня» на Житньому ринку: смачно, ситно і коштує демократично

Як ідеться, галушки тут готують з сиром, м’ясом: порція 300 грамів коштує 120-150 гривень. 

Артем Галушка розповідає, що завжди любив смачно поїсти, але мав претензії до київських ресторанів. Його дратувало, що в Києві можна поїсти хінкалі та манти, але нема де поїсти галушок. Що українська кухня представлена або у вигляді «Пузатої хати», або дуже дорогих закладів типу «Хуторця на Дніпрі».

Артем любить Житній ринок, часто там буває, а якось побачив невеличке приміщення, яке здавалося в оренду. Вагався недовго: орендував приміщення і з мінімальними витратами перетворив «на місце, куди було б не огидно приходити», каже він. Хоча кияни звикли до закладів з дизайнерськими концепціями, тут інтер’єр цікавий і специфічний.

У червні «Галушкарня» почала працювати — тихенько й без реклами. Тестують рецепти й доводять до досконалості Артем та його дружина Марина. Потроху місце набуває популярності, отримує своїх шанувальників.

Адреса: Верхній вал, 16.

Графік роботи: 10:00 до 20:00 з вівторка по неділю.

До слова, у столиці відкрили кафе в стилі «Гаррі Поттера»: у меню паста Ґрифіндора, «кавові зілля», омлет «Бекон Слизерину».

Великий Київ у Google News

підписатися