“Зараз ресторани в Києві працюють до 22:00. А що, якби заклади були відкритими до 23:00? Комендантська година починається о 24:00, а ця додаткова година роботи — це підтримка робочих місць, податки та утримання бізнесу на плаву”, – говорить Ектор.
Кухар пропонує підписати петицію №12328 про зміну дозволених графіків роботи закладів громадського харчування Києва, зареєстровану Національною ресторанною асоціацією України на сайті КМДА.
Зазначається, що у місті в довоєнний період працювало майже 3,3 тис закладів ресторанного господарства, які забезпечували близько 1,5% економічного потенціалу міста, майже 1,7 млрд грн бюджетних надходжень та понад 48 тис. працівників роботою.
“Подовження їх роботи на одну годину – до 23.00, сприятиме поліпшенню загальної економічної ситуації в місті, створенню додаткових робочих місць і збереження існючих робочих місць, збільшенню податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів, яких вже у І першому кварталі 2023 року надійшло понад 421 млн грн”, – вказано в петиції.
Автор петиції Микола Бляшин розповідає, що з початком повномасшатбного вторгення заклади громадського харчування щодня безкоштовно годували і годують частини ЗСУ, лікарні, дитячі будинки та будинки літніх людей, поліцію, територіальну оборону, людей у бомбосховищах.
“Вже виготовлено та доставлено понад 2,0 млн порцій гарячої їжі”, – каже Бляшин.
Ектор зазначає, що він не проти, щоб бізнес працював до 23-ї, як це є у Львові, Дніпрі та Одесі. Тобто, аби заклади зачиняли не за 2 години до початку комендантської години, а за 1 годину:
“Люди у Києві все рівно гуляють, так чому б не монетизувати це офіційно?”.
Нагадаємо, в липні стався скандал з кухарем Ектором Хіменес-Браво, який прийшов в маркет зі своїм дрібним собакою та наслухався образ від охоронця. А незадовго до того для дітей військовослужбовців шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво провів у Києві майстер-клас з оздоблення тістечок «Привид Києва».
Влітку минулого року спільно з шеф-кухарем Ектором Хіменесом-Браво та однією з київських кондитерських компаній було розроблено рецепт сухого червоного борщу, який передавали на фронт.