Економний і простий: як приготувати хліб без борошна і дріжджів

Автор: Марина Максенко
20:50 23.02.2022

Домашній хліб завжди користується попитом адже така випічка натуральна і корисна. Борошняні вироби відкладаються на талії та боках, що засмучує любителів домашньої випічки.

Економний і простий: як приготувати хліб без борошна і дріжджів

Дієтологиня Тетяна Дік на сторінці в Instagram запропонувала приготувати хліб без борошна, без глютену, без лактози.

Інгредієнт:

  • Зелена гречка – 500 г
  • 1 ст. л. солі
  • 1 ст. л. меду

Спосіб приготування:

Беремо 500 г зеленої гречки. Промиваємо і заливаємо водою (холодної/кімнатної температури), щоб зверху було приблизно на 2 пальці.

Залишаємо на добу або хоча б з вечора до ранку. Потім перемелюємо блендером.
Додаємо столову ложку (без гірки) солі та меду, перемішуємо. І знову залишаємо на добу, накривши рушником.

Перед приготуванням можна додати різні спеції або навпаки – цукати, насіння. Буде смачним, як і в солоному, так і в солодкому варіанті.

Змащуємо форму маслом (ця кількість тіста розрахована на 2 форми).

Відправляємо приблизно на 60-80 хвилин в духовку при 180°.

Зверху утворюється скоринка, але всередині хліб буде ще вологий, перевіряйте шпажкою – на неї не повинно налипати тісто.

Дістаємо, накриваємо рушником і даємо охолонути.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Допис, поширений Диетолог Татьяна Дик (@tatyanadik)

Великий Київ у Google News

підписатися