Дієтологиня Тетяна Дік на сторінці в Instagram запропонувала приготувати хліб без борошна, без глютену, без лактози.
Інгредієнт:
- Зелена гречка – 500 г
- 1 ст. л. солі
- 1 ст. л. меду
Спосіб приготування:
Беремо 500 г зеленої гречки. Промиваємо і заливаємо водою (холодної/кімнатної температури), щоб зверху було приблизно на 2 пальці.
Залишаємо на добу або хоча б з вечора до ранку. Потім перемелюємо блендером.
Додаємо столову ложку (без гірки) солі та меду, перемішуємо. І знову залишаємо на добу, накривши рушником.
Перед приготуванням можна додати різні спеції або навпаки – цукати, насіння. Буде смачним, як і в солоному, так і в солодкому варіанті.
Змащуємо форму маслом (ця кількість тіста розрахована на 2 форми).
Відправляємо приблизно на 60-80 хвилин в духовку при 180°.
Зверху утворюється скоринка, але всередині хліб буде ще вологий, перевіряйте шпажкою – на неї не повинно налипати тісто.
Дістаємо, накриваємо рушником і даємо охолонути.
Переглянути цей допис в Instagram