Як розповідається, у столиці є чимало місць, де можна скуштувати найсмачніший та найоригінальніший десерт. З різними смаками та наповнювачами, з дивовижною подачею, якою можна приголомшити в соцмережах. Адже морозиво – один з найінстаграмніших продуктів.
Варто додати, що Європу познайомив із морозивом Марко Поло, який привіз із Китаю у XIII столітті перші рецепти. Він написав книгу, присвячену корисним властивостям льоду. Перший опублікований рецепт морозива з’явився 1718 року у збірці рецептів місіс Мері Ілз, випущеному Лондоні. Пройшло багато років, а від морозива продовжують шаленіти мільйони його прихильників по всьому світу. Особливо, коли температури “зашкалюють”.
Файні льоди
Ця майстерня натурального джелато має понад 120 точок у різних містах України. В асортименті більш як 100 смаків. Серед них є смак копченого лосося, синьої матчі, помідора з базиліком, попкорну з кокосом та тунець-тоннато. Середня ціна кульки — 50 гривень.
Також тут готують сорбети з цікавими смаками: сирними, алкогольними та шоколадними. Їхня ціна — 170 гривень за 230 грам.
До речі, нещодавно Файні льоди в колаборації з Євгеном Клопотенком створили морозиво зі смаком борщу. А всі кошти від його продажу підуть на ЗСУ.
Адреси:
- ТРК Проспект (1 поверх) вул. Гната Хоткевича, 1-В;
- ТРЦ Lavina Mall (1 поверх, біля Galaxy), вул. Берковецька, 6-Д;
- ТРЦ Retroville (1 поверх, 3 вхід), проспект Правди, 47;
- ТЦ River Mall (3 поверх), Дніпровська набережна, 12;
- ТЦ Smart Plaza Obolon (біля головного входу), Оболонський проспект, 19.
Gelarty
Студія з авторським морозивом Массімо Джеларті. Кухар розповідає, що свого часу йому набридла класична подача морозива, тож він вирішив поекспериментувати власноруч. Завдяки цьому експерименту ми можемо спробувати піцу та суші з морозива. Ціна піци — 95 гривень за 120 грамів, ціна суші — 195 гривень за 135 грамів.
Кухар додає морозиво й до класичних страв. Наприклад, бургер з яловичою котлетою з морозивом з гірчиці та меду або ризото з грибами та морозиво з трюфеля. Середня ціна страви — 280 гривень. Подають їх у фірмовому кафе в Ірпені.
На інших локаціях знайдемо авторське морозиво з фруктів та горіхів, сирну колекцію, алкогольне морозиво та десерти з морозива. З цікавих смаків: пломбір з вʼяленим імбиром, кедрове морозиво з варенням із ялівцевих шишок та морозиво з грузинського вина. Ціна — від 175 до 250 гривень.
До речі, у компанії є доставка по Києву, для замовлень більше ніж на 1200 гривень безплатна.
Адреси:
- ТРЦ Gulliver (5 поверх), вул. Спортивна, 1-А;
- ТРЦ DREAM yellow (1 поверх), Оболонський просп., 1-Б;
- ТРЦ Lavina, Вул. Берковецька, 6Б;
- Ресторан: вул. Університетська, 3/7, Ірпінь.
Валь-де-Валь
Сімейний бізнес працює на ринку ще з 2010 року. Тут надихалися солодкими традиціями інших країн і намагалися створити власну. Це вдалося — і тепер бренд не просто пригощає морозивом, а й нагадує про дитинство та родинні походи на морозиво у вихідні.
У кафе Avercamp представлені хлібне, імбирно-медове різновиди морозива, а також з базиліку, чаю та гарбуза. Ціна за 200 грамів — 130 гривень. Асорті — 975 гривень за 1,5 кілограма.
Також на сайті можна оформити доставку від кілограма. Правий берег — безплатно, лівий — 200 гривень.
Адреса: вул. Велика Житомирська, 26-Б.
Галя Балувана
Мережа, відома більшості завдяки домашнім напівфабрикатам, має в асортименті цікаві смаки морозива. Серед звичайних фруктових та вершкових є морозиво з зеленим чаєм та бергамотом, кава Бейліс, страчатела. Середня ціна за одну кульку — 70 гривень.
На сайті можна оформити доставку, від 900 гривень безплатно.
З адресами можна ознайомитися за посиланням.
Умка
Для приготування натурального морозива використовують справжнє молоко та вершки,. Фруктові смаки — це справжні ягоди, а не ароматизатори. Серед цікавинок є малага (ром з родзинками), тирамісу, кава, гранат, вино, а також васабі. Ціна — 80 гривень за кульку.
Адреси:
- вул. Костьольна, 6;
- Русанівська Набережна, 10;
- вул. Андрія Верхогляда, 20;
- Голосіївський проспект, 61.
До слова, “ВК” писав, де можна поплавати в басейні з малечею віком 1-2 роки.