Напередодні Великодня організатори зібрали дипломатів, підприємців, меценатів та лідерів думок у ресторані Veselka :: Beceлкa у Нью-Йорку, щоб разом спекти особливу українську паску.
Як розповіли в UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, паску пекли із борошна з розмінованих полів на півночі Харківщини.
Цей захід мав метою привернути увагу до проблеми забруднення України мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.
Майстер-клас, який провели за підтримки ресторану та громадської організації Razom for Ukraine, став частиною ініціативи #SoulofSoil 2.0. До заходу долучилися дипломати постійних представництв при ООН: Німеччини, Японії, Італії, Республіки Корея, Хорватії, Данії, а також виконувачка обов’язків Постійного представника України при ООН Христина Гайовишин.
«Розмінування України — це не просто питання очищення земель. Мова йде про відновлення життя, про те, щоб люди могли повернутися додому, і про те, щоб допомогти бізнесу відновитися. Зерно, яке вирушило з Харкова до ресторану в Нью-Йорку, тепер є символом наших спільних зусиль з відновлення глобальної продовольчої безпеки», — зазначила вона.
Фото: Катерина Шитко / Razom for Ukraine
Відомо, Великдень 2025: куди піти на святкові богослужіння в Києві та де дивитися меси онлайн.