Пивоварня діяла в давньоєгипетському місті Абідос, яке розташовувалося на західному березі Нілу в більш ніж 450 кілометрах від сучасного Каїра. Про це повідомляє видання The Guardian.
Під час розкопок були знайдені вісім 20-метрових споруд з десятками керамічних чаш, де під час приготування пива підігрівали суміш зерна та води.
Фахівці датували пивоварню періодом фараона Нармера, який правив в кінці XXXI століття до нашої ери і відомий об’єднанням Верхнього і Нижнього Єгипту.
Британські археологи дізналися про її існування ще на початку XX століття, проте їм так і не вдалося її знайти. Пиво могли використовувати для ритуалів за участю фараона.
Коли у Києві почали варити пиво? Точно не відповість ніхто, бо дуже давно.
Напій зі зброджених злаків у IX столітті вживали вже майже у кожній хаті. Судячи з рецептур, то був якийсь прародич “Бірмікса” чи вермута.
Його варили на основі ячменю, пшениці й інших злаків, а смак вдосконалювали ароматичними травами, зокрема полином та квітами вереску.