Як зазначила Ярмоленко, з перших днів повномасштабного вторгнення українці, незалежно від віку, статі або професії тримають оборону на різних фронтах.
Для підтримки волонтерів столиці було організовано екскурсію кондитерською фабрикою, під час якої вони познайомились з усіма етапами створення улюблених десертів. Крім того, шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво провів майстер-клас з приготування солодкого символу столиці – київського торта. Він поділився технологією виготовлення фірмового десерту, а усі охочі мали унікальну можливість створити власний оригінальний дизайн для нього.
Спробували себе в ролі кондитерів також юні волонтери, а саме Чемпіонка світу із шашок Валерія Єжова та Чемпіон Києва із шашок Андрій Дяченко, які влаштовують на вулицях Києва турніри з перехожими за символічну плату, а зібрані кошти передають на потреби Збройних сил України.
За словами шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво, передача власного досвіду наступним поколінням є важливим і необхідним процесом для збереження культурних традицій народу.
«У моїй родині є хороша традиція – передавати рецепти з покоління в покоління. Багато страв мене навчили готувати мої мати та бабуся. Ще з дитинства я проводив на кухні майже весь свій вільний час, розпитуючи особливості приготування різних страв. Тож сьогодні для мене велика честь ділитись рецептом київського фірмового десерту з майбутнім поколінням. Мене вразили наполегливість і креативність учасників майстер-класу. Дивлячись на них, я переконаний в України є майбутнє», – розповів Ектор Хіменес-Браво.
Нагадаємо, шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво влаштував пікнік у “Залізному містечку” в Ірпені (ФОТО).