У Масницю можна балувати себе не тільки млинцями та варениками, але й сирниками. І подавати їх не тільки зранку, на сніданок. За словами талановитого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка, сирники — один з улюблених десертів у багатьох.
Інгредієнти для дієтичних сирників:
- 450-500 г сиру;
- 1 яйце;
- 50-80 г пшеничного борошна;
- 100 г цукру (4 ст. л.);
- 50-75 г родзинок (за бажанням);
- 10 г цукру ванільного (1 ч. л.);
- 1 щіпка солі
- полуниця (на бажання) до смаку;
- апельсинова цедра (на бажання) до смаку;
- сметана (на бажання) до смаку.
Готуємо дієтичні сирники
1. Обирайте досить сухий і однорідно-кремовий сир. Якщо у вас сир із великими шматками, то розімніть його виделкою. У місткість із сиром (450-500 г) додайте цукор (100 г), сіль (1 щіпка) і ванільний цукор (10 г). Потім додайте яйце (1 шт.) і перемішайте.
2. Додайте пшеничне борошно (50-80 г). Регулюйте кількість борошна, виходячи зі своїх уподобань і вологості сиру.
3. Дуже ретельно перемішайте сирну масу. Чим одноріднішою буде маса, тим ніжнішою вийде в результаті текстура сирників.
4. Вимісіть тісто і сформуйте сирники бажаного розміру. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 12-15 штук. Викладіть сирники на деко, застелене пергаментом.
5. Випікайте сирники в духовці в режимі конвекції за температури 180 градусів протягом 20 хвилин. Подавайте сирники ще теплими з розмороженою полуницею та цедрою апельсина, або в класичному варіанті — зі сметаною. У будь-якому разі буде дуже смачно.
До слова, “ВК” писав про суперфуди, які ідеально насичують, допомагають нервовій системі і збалансовують раціон.