Дієтичні сирники в духовці: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка для тих, хто хоче 100% користі

Автор: Любава Лисичкіна
06:35 16.03

Якщо досі ви не їли сирники тільки тому, що їх потрібно було смажити на олії, то саме час починати їх готувати та насолоджуватися їхнім ніжним сирним смаком.

Дієтичні сирники в духовці: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка для тих, хто хоче 100% користі

У Масницю можна балувати себе не тільки млинцями та варениками, але й сирниками. І подавати їх не тільки зранку, на сніданок. За словами талановитого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка, сирники — один з улюблених десертів у багатьох. 

Інгредієнти для дієтичних сирників:

  • 450-500 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 50-80 г пшеничного борошна;
  • 100 г цукру (4 ст. л.);
  • 50-75 г родзинок (за бажанням);
  • 10 г цукру ванільного (1 ч. л.);
  • 1 щіпка солі
  • полуниця (на бажання) до смаку;
  • апельсинова цедра (на бажання) до смаку;
  • сметана (на бажання) до смаку.

Готуємо дієтичні сирники

1. Обирайте досить сухий і однорідно-кремовий сир. Якщо у вас сир із великими шматками, то розімніть його виделкою. У місткість із сиром (450-500 г) додайте цукор (100 г), сіль (1 щіпка) і ванільний цукор (10 г). Потім додайте яйце (1 шт.) і перемішайте.

2. Додайте пшеничне борошно (50-80 г). Регулюйте кількість борошна, виходячи зі своїх уподобань і вологості сиру.

3. Дуже ретельно перемішайте сирну масу. Чим одноріднішою буде маса, тим ніжнішою вийде в результаті текстура сирників.

4. Вимісіть тісто і сформуйте сирники бажаного розміру. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 12-15 штук. Викладіть сирники на деко, застелене пергаментом.

5. Випікайте сирники в духовці в режимі конвекції за температури 180 градусів протягом 20 хвилин. Подавайте сирники ще теплими з розмороженою полуницею та цедрою апельсина, або в класичному варіанті — зі сметаною. У будь-якому разі буде дуже смачно.

До слова, “ВК” писав про суперфуди, які  ідеально насичують, допомагають нервовій системі і збалансовують раціон.

Великий Київ у Google News

підписатися