Про це заявив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан в ефірі телеканалу “Україна 24”.
За словами чиновника, інспекції проводяться в першу чергу на об’єктах з високим рівнем ризику поширення вірусу.
“Це сьогодні загальноосвітні установи, гуртожитки, ринки. Потім йдуть ресторани, служби побуту”, – сказав Рубан.
Окрім того, для реагування на скарги громадян було створено 10 мобільних груп у кожному районі. Вони здійснюватимуть перевірки у місцях, які виявили мешканці.
“Держспоживслужба перевірила за останні три місяці близько 2 тисяч об’єктів, складено близько 400 протоколів. Велика частина зайшла в суд, враховуючи всі докази, які ми надаємо суду”, – додав голова інстанції.
Нагадаємо, що минулої доби в Києві виявили 559 хворих на коронавірус. Померли 23 людини. Це вже 31 869 підтверджений випадок захворювання у столиці.
Читайте також: Через африканський вірус знищать всіх свиней у селі на Фастівщині