Як повідомляє Київрада, рецепт сухого червоного борщу було розроблено спільно з шеф-кухарем Ектором Хіменесом-Браво та однією з київських кондитерських компаній.
На лінії фронту важко розгорнути польову кухню, а приготування борщу або інших перших страв зазвичай взагалі неможливе. Тому вирішили створити набори для швидкого приготування борщу. До складу цієї страви увійшли дегідровані овочі, консервоване м’ясо та борщова заправка.
Сухий борщ не потребує багатоетапного приготування, оскільки його потрібно просто залити окропом, а додатково в гарячу страву можна додати консервоване тушковане м’ясо.
“Борщ – це символ українського дому, і ми його привезли на фронт з турботою про бійців, які захищають рідну землю. Сподіваємося, що військовим борщ сподобається та на смак буде нагадувати домашню кухню. Дякую київським волонтерам та представникам бізнесу, які долучились до збору овочевих наборів, допомагали нарізати, висушувати та розфасовувати продукти для борщу“, – зазначила депутатка.