Чотири прості рецепти морозива, зробити їх можна швидко і без спеціального обладнання

Автор: Любава Лисичкіна
06:34 22.06

Немає більш бажаних ласощів влітку, ніж пара кульок смачного морозива. Такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин.

Чотири прості рецепти морозива, зробити їх можна швидко і без спеціального обладнання

З усіх доступних і улюблених ласощів домашнє морозиво – не тільки найсмачніше, а й, безумовно, найкорисніше. Отже, пропонуємо самі прості рецепти смаколика, для приготування якого не потрібно мати мороженицю чи спеціальний комбайн.

Шоколадне морозиво

Знадобиться:

  • вершки 33% — 500 мл
  • темний шоколад — 100 г
  • згущене молоко — 280 г

Як готувати:

  1. Шоколад розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
  2. У розтоплений шоколад додати згущене молоко і добре перемішати.
  3. Добре охолоджені жирні вершки збити міксером до пишної, щільної маси (приблизно 3-5 хвилин).
  4. Додати до вершків шоколадну масу та знову збити міксером на низькій швидкості. Довго збивати не треба, вершки мають змішатися з шоколадом і має вийти легка пухка маса.
  5. Перелити у велику форму або у порційні формочки та поставити в морозилку мінімум на 4 години.

Фруктове морозиво

Знадобиться:

  • заморожена полуниця — 150 г
  • заморожені банани — 150 г
  • молоко — 100 мл

Як готувати:

  1. Заморожену полуницю та банани перебити в блендері до стану пюре.
  2. Додати молоко і знову все добре збити.
  3. Отриману масу перекласти у велику форму або в порційні формочки та заморозити в морозильній камері мінімум одну годину.

Заморожений йогурт

Знадобиться:

  • улюблені заморожені ягоди — 3 склянки
  • грецький йогурт — 2/3 склянки

Як готувати:

  1. Заморожені ягоди та фрукти скласти в блендер, додати йогурт, добре перемішати.
  2. Отриману масу розлити в попсикл-формочки, вставити дерев’яні або пластикові палички та залишити в морозилці на пару годин.

Фруктовий лід

Знадобиться:

  • улюблені фрукти і ягоди
  • улюблений сік, компот чи лимонад

Як готувати:

  1. Для приготування обов’язково знадобляться формочки для морозива або пластикові стаканчики.
  2. Фрукти та ягоди помити. Фрукти нарізати скибочками ягоди залишити цілими. Розкласти їх й попсикл-форми або пластикові склянки. Залити соком, компотом або лимонадом.
  3. Вставити дерев’яні палички для морозива або пластикові ложки.
  4. Поставити в морозилку на 4-5 годин.

Великий Київ у Google News

підписатися