З усіх доступних і улюблених ласощів домашнє морозиво – не тільки найсмачніше, а й, безумовно, найкорисніше. Отже, пропонуємо самі прості рецепти смаколика, для приготування якого не потрібно мати мороженицю чи спеціальний комбайн.
Шоколадне морозиво
Знадобиться:
- вершки 33% — 500 мл
- темний шоколад — 100 г
- згущене молоко — 280 г
Як готувати:
- Шоколад розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
- У розтоплений шоколад додати згущене молоко і добре перемішати.
- Добре охолоджені жирні вершки збити міксером до пишної, щільної маси (приблизно 3-5 хвилин).
- Додати до вершків шоколадну масу та знову збити міксером на низькій швидкості. Довго збивати не треба, вершки мають змішатися з шоколадом і має вийти легка пухка маса.
- Перелити у велику форму або у порційні формочки та поставити в морозилку мінімум на 4 години.
Фруктове морозиво
Знадобиться:
- заморожена полуниця — 150 г
- заморожені банани — 150 г
- молоко — 100 мл
Як готувати:
- Заморожену полуницю та банани перебити в блендері до стану пюре.
- Додати молоко і знову все добре збити.
- Отриману масу перекласти у велику форму або в порційні формочки та заморозити в морозильній камері мінімум одну годину.
Заморожений йогурт
Знадобиться:
- улюблені заморожені ягоди — 3 склянки
- грецький йогурт — 2/3 склянки
Як готувати:
- Заморожені ягоди та фрукти скласти в блендер, додати йогурт, добре перемішати.
- Отриману масу розлити в попсикл-формочки, вставити дерев’яні або пластикові палички та залишити в морозилці на пару годин.
Фруктовий лід
Знадобиться:
- улюблені фрукти і ягоди
- улюблений сік, компот чи лимонад
Як готувати:
- Для приготування обов’язково знадобляться формочки для морозива або пластикові стаканчики.
- Фрукти та ягоди помити. Фрукти нарізати скибочками ягоди залишити цілими. Розкласти їх й попсикл-форми або пластикові склянки. Залити соком, компотом або лимонадом.
- Вставити дерев’яні палички для морозива або пластикові ложки.
- Поставити в морозилку на 4-5 годин.