Чому картоплю краще їсти охолодженою

Автор: Любава Лисичкіна
23:19 27.12

Багато хто з нас любить картоплю — варену, запечену чи навіть смажену. Але чи знали ви, що є спосіб зробити її більш корисною для нашого здоров’я?

Чому картоплю краще їсти охолодженою

Про те, що картоплю краще їсти охолодженою розповіла дієтологиня Світлана Фус.

 Секрет полягає у тому, щоб після приготування дати картоплі охолонути.

У чому користь? Дієтолог розповіла, що коли ми охолоджуємо приготовану картоплю, частина звичайного крохмалю перетворюється на так званий резистентний крохмаль (стійкий крохмаль). Цей тип крохмалю не перетравлюється у верхніх відділах травного тракту, а проходить до товстого кишківника, де він стає їжею для корисних бактерій.

Переваги резистентного крохмалю:

  • Поліпшення роботи кишківника. Резистентний крохмаль діє як пребіотик, сприяючи росту корисної мікрофлори. Це може зменшувати запалення і покращувати травлення.
  • Регулювання рівня цукру в крові. Він уповільнює всмоктування глюкози, допомагаючи уникати різких коливань рівня цукру.
  • Підтримка здорової ваги. Такий крохмаль дає довге відчуття ситості, а його калорійність менша, ніж у звичайного крохмалю.
  • Зниження ризику запальних процесів. Завдяки ферментації резистентного крохмалю виділяються коротколанцюгові жирні кислоти, які корисні для здоров’я кишківника.

До слова, морква та картопля за ціною золота – як змінилася вартість харчів за 3 роки.

Великий Київ у Google News

підписатися