Про те, що слід їсти, щоб серце працювало як годинник, розповіли фахівці Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб.
Здоровий спосіб життя та правильно підібрана їжа допоможуть підтримати ефективну роботу мозку та серцево-судинної системи, знизити ризик розвитку інсульту.
До свого раціону слід включити:
Морську рибу (лосось, скумбрію та ін.) як джерело омега-3 жирних кислот, що допомагають підтримати нормальний кровообіг та забезпечити мозок необхідною кількістю кисню і поживних речовин.
Горіхи та насіння, які містять рослинні омега-3 жирні кислоти, що знижують рівень холестерину і покращують стан судин.
Ягоди – потужне джерело антиоксидантів, що захищають клітини організму від пошкоджень.
Кольорові овочі, зокрема зелені (шпинат, кріп, листя салату), що містять вітаміни та мінерали. І як джерело фолатів, запобігають нашаруванню холестерину на внутрішній стінці судин.
Білки (нежирне м’ясо, риба, яйця, бобові) – основний будівельний матеріал для клітин всього організму та мозку, зокрема.
“Намагайтеся відмовитись від вживання цукровмісних напоїв, зокрема газованих, трансжирів, наприклад, маргарину, фастфуду, кондитерських виробів, обробленого м’яса та копченостей”, – зазначили фахівці.
Додаючи корисні продукти до свого раціону, ви не лише підтримуєте здоров’я мозку, а й зменшуєте ризик розвитку інсульту, зауважили лікарі.
До слова, “ВК” писав про те, що весна вже зовсім скоро почне обдаровувати нас свіжими овочами, тож маємо знати, як правильно їсти зелень і скільки.