Якщо ви любите бутерброди, то зробіть їх корисними, говорить дієтологиня.
Для цього головне підібрати правильні інгредієнти:
1. Хліб для бутерброду повинен бути з цільнозернового борошна.
2. Додаємо важливий компонент – м’ясо, рибу або птицю. Рекомендую в відварному вигляді, приготовану на парі або запечену.
3. Ніяких соусів і майонезу! «Спеціальні» соуси дуже калорійні і часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане з зеленню авокадо або трохи гірчиці.
4. Не забуваємо про зелень і овочі – чим більше, тим краще. Вони збільшать об’єм і краще наситять.
5. Для смаку можна покласти пряної зелені. В міру.
У такому вигляді поживний бутерброд може бути варіантом перекусу.
Відомо, “Їсти багато фруктів – не завжди ОК”, – відома кардіологиня про одне з досліджень.