У 2007 році з ініціативи Сари Россо, американської блогерки та фанатки нутелли, у світі почали відзначати день цієї шоколадно-горіхової пасти.
Листкові кекси з брі та нутеллою
Інгредієнти:
- 1 уп. листкового тіста
- 200 г сиру Брі
- ¼ ст. нутелли
- 1 ст. полуниці або інших ягід
Приготування:
Розігрійте духовку до 190°C.
Змастіть форми для кексів олією.
Розкачайте тісто та наріжте квадратами. Покладіть кожен у форму для кексів.
Наріжте брі на невеликі квадрати близько 2 см і помістіть кожен шматочок тіста в окрему форму. Зверху покладіть трохи нутелли та маленьку ложку нарізаної полуниці або інших ягід.
Випікайте, доки тісто не стане рум’яним, а сир не розплавиться. Це триватиме близько 10-12 хвилин.
Подавайте теплими.
Брауні з нутеллою
Інгредієнти:
- 1/3 ст. розм’якшеного вершкового масла
- ½ ст. коричневого цукру
- 2 яйця
- 2 ч.л. ванільного екстракту
- 1 ст. + 3 ч.л. нутелли
- ½ ч.л. солі
- 2/3 ст. борошна
- 2/3 ст. шоколадної крихти
Приготування:
Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть форму для випікання пергаментним папером.
Збийте міксером вершкове масло та цукор на швидкості трохи вище середнього до отримання однорідної кремоподібної маси (близько 2 хвилин).
Додайте яйця та ванільний екстракт, збийте до однорідності. Додайте 1 склянку нутелли та сіль. Перемішайте до однорідності та пишності. Додайте борошно, перемішайте, потім додайте шоколадні крихти.
Вилийте тісто в форму для випічки. Зверху додайте 3 ч.л. нутелли, використовуючи столовий ніж, розподіліть нутеллу по поверхні десерту і посипте зверху великою сіллю.
Випікайте брауні 30-35 хвилин. Дістаньте з духовки і залиште остигати на решітці. Коли десерт охолоне, наріжте на квадрати та насолоджуйтесь.