Про це свідчить індекс борщу, який оновили фахівці з експертно-аналітичного центру BRDO, передає Agroreview.
Як повідомили експерти, 99,2 грн – стільки 13 січня 2023 року коштуватиме порція борщу на чотирьох осіб, приготовлена за традиційним рецептом. Порівняно з 24 лютого 2022 року – 81,84 грн. – ціна зросла на 21,22%.
Зазначається, що всі продукти подорожчали, але найбільше піднялося у ціні м’ясо – на 63,67%. Експерти вважають, що м’ясо подорожчало через те, що зросли в ціні корми, а також зменшилася кількість поголів’я.
Також аналітики говорять, що не слід забувати, що на ціну має вплив ситуація з електрикою. Це впливає на можливість виробників зберігати сировину та готову продукцію.
Після м’яса також подорожчали:
- сметана – 31,91%
- морка – 26,48%.
До слова, стало відомо, що не так з фасованими у столиці напівфабрикатами «Єрмоліно».