Борщ з печі, сирники, пиріжки з вишнями: ресторатор розповів, чим пригощали Макрона, Туска, Стармера і Мерца

Вочевидь, меню та напої, які назвав шеф-кухар, готувалися у потяг, яким політики їхали до Києва.

Про це ідеться у дописі ресторатора Євгена Клопотенка.

“Макрон, Туск, Стармер та Мерц. Цих вихідних українська кухня знову працює на дипломатичному рівні. Бо, як на мене, це важливий елемент дипломатії й промоції нас”, – написав шеф-кухар.

Він оприлюднив меню, яке готували у ресторанах для почесних і поважних гостей:

  • Сирники з лекваром
  • Пиріжки з яблуками
  • Пиріжки з вишнями
  • Качана каша
  • Львівський сирник
  • Борщ з печі
  • Галушки
  • Палюшки
  • Голубці
  • Буковинська начинка

Вина:

  • Піно Нуар від «Бейкуш»
  • Каберне Совіньйон від «Виноман»
  • Аліберне від «Виноман»
  • Артанія від «Бейкуш»
  • Першотвір від «Біологіст»

Нагадаємо, 10 травня Київ зустрічав лідерів чотирьох європейських держав: президента Франції Еммануеля Макрона, ппрем’єр-міністра Польщі Дональда Туска, прем’єр-міністрм Великої Британії Кіра Стармера та канцлера Німеччини Фрідріха Мерца.