Борщ та каша: столичні благодійники передали 800 тисяч гарячих обідів на деокуповані території

Автор: Оксана Тупальська
11:45 10.12.2022

Кухарі з благодійного проекту «Суп патріот» від початку повномасштабного вторгнення варять обіди у Києві та з мангалом виїздять на деокуповані території, аби годувати українців.

Борщ та каша: столичні благодійники передали 800 тисяч гарячих обідів на деокуповані території

Ініціатива була започаткована у перші дні повномасштабної війни – коли кухар Олександр Кравченко готував у сховищі їжу для територіальної оборони.

«Перше замовлення було від групи ТРО, яка запитала 70 порцій. На другий день приготували 200 порцій, на третій 500, на четвертий 1000. Одного дня разом з іншими волонтерами Києва зварили за день 30 тисяч порцій», – розповідає керівник київської ініціативи «Суп патріот» та виробник напівфабрикатів Олександр Кравченко в ефірі «Сніданку з 1+1».

У Києві «Суп патріот» годує працівників критичної інфраструктури та людей з малозабезпечених сімей. За останні майже 10 місяців війни роздавали теплу їжу в столиці, возили на західну Україну, коли там було найбільше переселенців, а нещодавно повернулися з Харківщини на Херсонщини. Побачили там гостру потребу в допомозі людям, тому планують їздити раз на тиждень з волонтерською місією. Тепер вирішили почати виробництво страв, які зберігаються ще і в замороженому вигляді.

«Є села, 25 км від Ізюму, у них гуманітарна катастрофа. Вони там радіють абсолютно всьому. Привезли суп, хліб – такі абсолютно базові речі. А заморожений борщ-смузі в брикетах буде доставлятися навіть на передову, і не треба буде ніяких генераторів», – говорить Олександр.  

За весь час роботи “Суп патріот” зварив 800 тисяч гарячих обідів, проте планує ще не раз побити власний рекорд. 

Нагадаємо, столичні волонтери готують для захисників сухі борщі, супи, розсольники, ідею перейняли у колег з Коломиї. А влітку борщ увійшов у перелік культурної спадщини ЮНЕСКО.

Великий Київ у Google News

підписатися