Як повідомляється, також корисно мати вдома крекери, консерви та інші продукти для смачних і корисних перекусів, які не псуються.
Що приготувати вдома без плити?
Знаний шеф-кухар Євген Клопотенко розповідає, що є кілька видів поживних і смачних круп, які ви можете приготувати, просто заливши окропом.
- Кус-кус. Після запарювання у співвідношенні 1:1 кашу перемішайте виделкою та накрийте кришкою. Потім можете зберігати її в термосі гаряченькою. Заливати окропом можна й пластівці — вівсяні, рисові, гречані, кукурудзяні. Експериментуйте!
- Гречка. Цю крупу можна просто залити бульйоном, водою чи кефіром та залишити на ніч.
- Канапки з оселедцем і кружальцями цибулі. Булочки намастіть крем-сиром.
- Салат «Коул Слоу». У ньому лише білокачанна капуста, свіжа морква та заправка на основі сметани. Овочі натріть на грубій тертці, а ще краще — на спеціальній тертці, що може нарізати довгими смужками.
- Сирна закуска. Кисломолочний сир (той, що в брикетах, або перемелений у блендері) ідеально смакуватиме з паприкою, кокосовою стружкою, хрустким маком. Оберіть щось одне із цих додатків та зробіть долонями із сиру невеликі кульки. Найкраще смакує з чаєм, какао чи гарячим шоколадом.
Знавці з виживання рекомендують мати вдома у темні й холодні часи ще й запас сублімованої їжі. Її асортимент вас вразить, а смак, за відгуками, теж чудовий як для запареного окропом обіду чи вечері. Тож ваші близькі неодмінно зрадіють борщику чи супу в чашці, каші з м’ясом і грибами, а для гурманів є навіть плов та десерти.
До слова, улюблена страва українців знову здорожчала: як зросла ціна “борщового набору”.