Батько Романа Ратушного: Я не вірив у його загибель. Документи сина майоріли у ворожих пабліках

Автор: Володимир Хлєбников
14:48 14.06.2022

Відомий київський екоактивіст Роман Ратушний загинув під час бойового виходу, потрапивши у засідку ворога на Харківщині. Його тіло не могли забрати кілька діб.

Про це повідомив батько Романа Тарас Ратушний.

Як писав “ВК”, 9 червня під час виконання бойового завдання під Ізюмом на Харківщині загинув відомий столичний активіст, лідер ГО «Захистимо Протасів яр» Роман Ратушний. Він служив у 93 окремій механізованій бригаді «Холодний яр».

“Коли Рома не повернувся з бойового виходу, я не вірив у його загибель. Доповідь про обставини суперечлива, шпилька на карті – у ворожому тилу, на місці бою – засідка. Пробитись до нього не могли, тим часом документи сина майоріли у ворожих пабліках“, – написав Ратушний-старший у себе в Facebook.

Читайте також: Завжди дбав про Київ: учасник ЛГБТ-спільноти військових загинув через ракетний обстріл

Чоловік також подякував “всім, хто щось чув, але все розумів і тримав режим тиші, а також рішуче зупиняв тих, хто не розумів“.

Всі ви насправді зробили чудо. Цим чудом наші забрали Рому і тепер він повертається до Києва. Деталі щодо прощання оприлюднять пізніше“, – додав батько бійця.

Він також оприлюднив номер банківської картки (див. далі) матері Романа Ратушного для збору допомоги.

Роман Ратушний став відомим під час низки акцій протесту проти забудови Протасового Яру в Солом’янському районі Києва. Він був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр». Крім того, він отримував підозру за участь в заворушеннях біля Офісу президента на підтримку активіста Сергія Стерненка.

5 липня Роману Ратушному мало б виповнитися 25 років.

Читайте також: Актор Паша Лі, який загинув в Ірпені, рятуючи дітей, нагороджений орденом мужності

Останні новини