Автентична грузинська кухня на Подолі – чим годують у ресторані “Мама фокача & Папа чача”

13:21 03.09

У самому серці Подолу розташувався грузино-італійський ресторан, де нікого не відпускають голодним – “Мама фокача & Папа чача”. Тут найкращі гастрономічні смаки поєднуються в єдине ціле, а на вході пригощають виготовленими власноруч за секретними старовинними рецептами чачею та лимончелло.

Автентична грузинська кухня на Подолі – чим годують у ресторані “Мама фокача & Папа чача”
Світлодіодне освітлення

 

Із собою можна взяти свого пухнастого улюбленця – “Мама фокача & Папа чача” pets-friendly.

Двоповерховий ресторан розташований по вулиці Хорива, 1/2 Е.

КОНЦЕПЦІЯ

Біля входу киян та гостей столиці зустрічає тато – дерев’яна фігура усміхненого чоловічка. Вже склалося повірʼя, якщо потерти йому ніс – приманите до себе вдачу, а якщо кишеню – “прийдуть” гроші. Якщо потрібно все й одразу — можна потерти й там, і там.

Заходячи у головну залу ресторану, з першого погляду, помічаєш інтерес до живого вогню – у залі гордо стоїть дров’яна піч, що й символізує Грузію та Італію одночасно. І кожен може спостерігати як готують його страву.

Також у закладі просторі зали, як символ грузинської гостинності й продуманий інтер’єр, як нагадування про італійські вишукані маєтки. Комфортна літня тераса ресторану створює атмосферу затишного італійського дворика.

У “Мама фокача & Папа чача” можна провести романтичне побачення, зустріч із друзями або ділові перемовини, веселий день народження, будь-які сімейні свята або поїсти наодинці та помилуватися неймовірним Подолом.

Як кажуть у Грузії: “гість у домі – посланець від Бога”, саме так у закладі ставляться до кожного, хто переступає поріг ресторану.

КУХНЯ

У меню “Мама фоача & Папа чача” – різноманіття грузинських та італійських страв. Замовляти можна все, кухня не дає збоїв. Очі розбігаються по меню, тому пробувати потрібно все.

Аби перенестися з Києва за вишуканий столик у Тбілісі треба лише замовити салат Прошуто з в’яленими томатами, філе апельсина і грейпфрута, мікс салатом та сиром.

У закладі кухарі власноруч коптять курку й готують з неї за секретним рецептом неперевершений салат зі свіжими овочами, в’яленими томатами, сиром пармезан, яйцем та фірмовим соусом. Також є інші соковиті та смачні салати – італійські та грузинські.

У дров’яній пічці готують найсмачнішу італійську піцу на цілозерновому тісті та фокачу. Тісто тоненьке та хрумке.

У ресторані цілих 12 видів піци на будь-який смак.

Традиційна “Маргарита” – для усіх шанувальників класики, “Чотири сири” – для поціновувачів сиру: з моцарелою, дорблю, пармезаном та горгонзолою, “Сирна з трюфелем” для тих, хто хоче чогось незвичного – ніжний сир у поєднанні з трюфельною пастою.

Піца Чотири сири – ₴ 295

Для поціновувачів мʼяса: “Прошуто”, “Кото”, “Карбонари” та пікантна “Чорізо”. Ще є “Фірмова з телячими щічками”: багато сиру і ніжні, томлені щічки, що прямо розчиняються на язиці.

Піца з камамбером – ₴ 295

З грузинської кухні можна поласувати п’ятьма видами хінкалі, трьома хачапурі та салатами на будь-який смак. Обовʼязково зверніть увагу і на мангал-меню.

Не дивлячись на різноманіття страв, вправні кухарі вигадують нові, аби гості завжди ласували чимось новим.

Веганське меню 

У ресторані широкий вибір веганських страв: ікра з баклажанів, баклажани по-грузинськи, тарілка свіжих овочів або солінь, а також овочі на мангалі.

Веган чи ні, але кожен має спробувати грузинський салат зі свіжими овочами, волоським горіхом, зеленню й запашною олією. Все хрумке, соковите й ідеально тамує голод.

Салат грузинський – ₴ 195

Веганську “Овочеву” піцу часто замовляють навіть не вегани, адже вона смакує нічим не гірше за інші. У начинці безліч соковитих, запечених овочів та особливий соус.

А соковиті, великі, смачні, гарячі хінкалі є з грибами або з сиром. Або і з тим, і з тим. До речі, варто брати більше, адже від них неможливо відірватися.

Для гурманів 

Окремо треба виділити спеціальну категорію “Для гурманів” із цікавими стравами, як от карпачо із дорадо та карпачо з восьминога, тартар з ягнятини з особливою заправкою, крудо з морепродуктами та соусом із домініканського манго, салат з восьминогом або тунцем, соте з морепродуктів у вершково-винному соусі та інша смакота.

Крудо – 320 ₴

Особлива страва для гурманів – камамбер з печі, але головне з ним впоратися. Адже це ціла голова сиру, до неї додають кленовий сироп, в’ялену журавлину, волоський горіх та запікають. Подають із фірмовим фокача. Це має спробувати кожен.

Карпачо з восьминіга – ₴ 320

 

Десерти

Кухарі “Мама фокача & Папа чача” дивують і незвичними десертами, як гебжалія з ніжним сиром надугі – неймовірно смачно.

Гебжалія з ніжним сиром надугі – ₴ 175

Також, можна поласувати ніжним легким морозивом, “Пана котою” з ягідним кюлі, “Крем-брюле” із хрумкою скоринкою або італійським шоколадним тортом “Капрезе”.

А хітом цього літа став “Холодний полуничний суп”. Страва нагадує улюблений смузі, тільки ще й з морозивом і хрумким грильяжем.

ДОСТАВКА

А якщо плануєте відпочити вдома, смачненького із “Мама фокача & Папа чача” можна замовити в застосунках Glovo чи Bolt Food – меню доставки тут. Яку б страву ви не замовили – завжди буде незвично, але соковито та смачно.

Умови доставки:

  • замовлення приймаються від ₴ 500 та з онлайн оплатою;
  • доставка на таксі з фіксованою вартістю ₴70;
  • при замовленні від ₴1000 по Києву – доставка безплатна;
  • якщо забираєте самі – постійна знижка 20%;
  • замовлення приймаються з 11:00 до 21:00. 

БАР

Ресторан вражає великою винною картою, де зібрані червоні та білі вина: Грузія, Італія, Іспанія, Чилі, Нова Зеландія, Аргентина. Такі піно-нуари серед побокальних позицій в інших закладах можуть коштувати у два рази дорожче.

У барі широкий вибір незвичайних коктейлів. “Мімоза” з просекко та помаранчевим соком – ідеально пасує для літнього спекотного вечора. І яким би не був день – бульбашки “Мімози” одразу подарують гарний настрій.

Коктейль “Хуго” – близький родич традиційного “Мохіто”, який також подають у “Мама фокача & Папа чача”, однак “Хуго” на основі просекко. Він більш легкий, але все такий же чудовий.

Для зустрічі із подругами пропонують ненав’язливий, смачний, трохи гіркуватий та освіжаючий “Шприць” з просеко та аперолем.

Для шанувальників шотів – коктейлі AMORE, BUONA SERA, “Зелений мексиканець” та “Б52”.

Є також великий асортимент чачи та бренді, крафтового пива, рому, віскі та лікерів.

СЕРВІС

Персонал завжди привітний, гостинний, не нав’язливий, але уважний. Кожен знає особливості страв, його смакові якості, алергени (наприклад, часник, кінза, гострий червоний перець).

Також уточнюють черговість подачі страв і обов’язково кажуть про час приготування. Тут завжди допоможуть із вибором страви.

Офіціанти добре знають не тільки меню, а й винну карту бару, склад коктейлів.

Також для гостей у них багато додаткових послуг: у разі необхідності дають Power Bank, замовлять таксі, а для іноземців можуть прописати маршрути на декілька днів по Києву: куди сходити та що подивитися.

Здається, це дрібниці, які можна зробити за 5–10 хвилин, але гості залишаються приємно здивованими сервісом ресторану.

Гарні заклади завжди відрізнялися тим, що офіціанти пам’ятають постійних клієнтів, їхні звички та смаки. У “Мама фокача & Папа чача” саме так. Тут кожен відчуває себе “бажаним”, тому завжди повертається.

Тож смачного й обов’язково загляньте на їхні сторінки у TikTok та Instagram.

Як у команді “Мама фокача & Папа чача” працюють із критичними відгуками

@mamafocaccia_papachacha ми вміємо працювати із критикою😉 так добре, що навіть жорсткі критики обіцяють не писати погані відгуки. шуткуємо, звісно, адже раді всім відгукам💜 #мамафокачапапачача #мфпч #грузинськакухня #італійськакухня #гуморукраїнською #поділ #restaurant ♬ Write This Down (Instrumental) – SoulChef

Дивіться також: ТОП-5 панорамних закладів та руфтопів Києва

Великий Київ у Google News

підписатися