8000 тисяч співробітників FORD заплатять своїми робочими місцями за перехід на електромобілі

18:11 25.08.2022

Глобальні зміни бізнес-стратегії ніколи не відбуваються непоміченими. Своєчасний перехід на електромобілі може бути благом для екології, а також урятувати майбутнє конкретного виробника, але в короткостроковій перспективі обернеться кризою для тисяч робітників та їхніх сімей.

8000 тисяч співробітників FORD заплатять своїми робочими місцями за перехід на електромобілі
Світлодіодне освітлення

Так, компанія Ford, яка заявляла раніше про кардинальну зміну вектора, вже почала звільняти співробітників, задіяних у неактуальних напрямках. Компанія має намір скоротити бізнес-витрати на $3 млрд. на рік, щоб звільнити кошти на розвиток нових виробництв. Avto.pro розповідає, за рахунок чого відбудеться скорочення. 

Щоб досягти мети, Ford доведеться звільнити 8 тис. осіб у США до 2026 року – четверту частину всіх американських співробітників. Основним джерелом невтішної інформації став голова Ford Motor Company Джим Фарлі. Кілька тижнів тому він відправив відеозвернення всім співробітникам, в якому підтвердив, що намір кардинально скоротити витрати на персонал залишається в силі. Разом з тим цю тему відмовився обговорювати директор з внутрішньої та зовнішньої політики Т.Р. Рід, назвавши її «сторонніми домислами». Проте внутрішні джерела Bloomberg підтвердили звільнення. Більше того, вони вже розпочалися у компанії. 

Більшість штату, яка втрачає свої місця, працює в найстарішому підрозділі Ford Blue, що займається випуском автомобілів з ДВС. Оскільки в найближчі роки напрямок буде повністю закритий, співробітники залишаться без роботи. Їх можна було б перевести на інші виробництва, але постає питання нестачі фінансування. Останнім часом тут склалася непроста ситуація і сильно впав прибуток. Оскільки сировина сильно подорожчала, такі топові моделі, як Mustang Mach-E, втратили свою рентабельність. Через це скорочення персоналу залишається єдиним дієвим способом економії. Закриття виробництва має звільнити $50 млрд, які будуть вкладені у повний перехід на електромобілі.  

У той же час підрозділ Ford Model E, який займався електромобілями, продовжить роботу у повному складі та об’ємі, включаючи наукові дослідження та розробку нових технологій. 

Звільнення вже стартували, але поспішати менеджери не збираються, щоб пом’якшити удар та дати людям час підготуватися. 

Великий Київ у Google News

підписатися