5 страв з кабачків, які не залишать нікого байдужим

Липень – сезон розпалу збору кабачків. Овоч солять, заморожують на зиму та вже тепер готують з нього смаколики. Пропонуємо кілька страв, які прикрасять ваш раціон влітку.

Це дуже низькокалорійні овочі: 100 грамів кабачків — це близько 17 калорій. Вони також багаті вітамінами A, C, B6, а крім того, містять калій, магній, фолієву кислоту та антиоксиданти, такі як лютеїн та зеаксантин, корисні для здоров’я очей. 

Кабачки по-корейськи

Цей рецепт запропонував Євген Клопотенко. Готувати слід подібно як моркву по-корейськи. Однак з додаванням капусти та моркви. Набір спецій:  сіль, цукор та коріандр. Кількість олії – на вибір в залежності від того, якої калорійності бажаєте досягти.

Малосольне асорті з кабачками

Для нього знадобляться кабачки, огірки та помідори приблизно про 350 г. Також додаємо 3 зубці часнику, перець, чайна ложка солі і трохи кропу. Слід нарізати усі овочі, додати перець, часник та сіль, добре перемішати та скласти до герметичного пакети. 12 годин у холодишьнику – і страва готова.

Кабачки з сиром у духовці

Візьміть 2 кабачки середнього розміру. Розріжте навпіл. Вийміть з овочів середину ложкою. Змішайте тертий твердий сир та Моцарелу, поперчіть і посоліть. Покладіть суміш в кабачок та випікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин. Вистачить 200 г твердого сиру та 100 г Моцарели.

М’ясна запіканка з кабачків

Посмажити фарш з цибулею. Кабачки натерти та відтиснути рідину. Викласти шарами кабачки, фарш, нарізані кільцями помідори, знову кабачки. Полити сметаю змішаною з одним збитим яйцем. Посипати тертим сиром. Пекти 30 хвилин при температурі 150 градусів.

Кабачки з яйцями

Запікаємо у духовці 2 нарізані кружельцями або кубиками кабачки з додаванням 3 збитих яєць, підсолених та злегка перчених. Посипаємо невеликою кількістю тертого твердого сиру. Дно форми злегка змащуємо невеликою кількістю олії, готуємо при температурі 200-220 градусів 40 хвилин. Рецепт належить учаснику шой “МайстерШеф. Професіонали” Юрію Негричу.

Звичайно, ви можете готувати кабачки за традиційним рецептом – обсмажуючи з обох боків, вмочивши у борошно та яйця. Однак така страва має високий вміст калорій – адже овочі вбирають у себе багато олії. Тому, експерементуйте сміливо і пробуйте нові рецепти.