5 критеріїв для власника кав’ярні в підвалі, щоб та слугувала укриттям

Автор: Оксана Тупальська
21:46 19.12.2022

Перебувати у барі чи кав’ярні під час повітряної тривоги аби пригоститися або просто перебути небезпеку, відвідувачам можна лише після виконання власниками установи вимог, передбачених ДСНС. Таку перевірку уже пройшла співвласниця бару у Києві Олеся Остафьєва.

5 критеріїв для власника кав’ярні в підвалі, щоб та слугувала укриттям

Підвал, безпечність якого затвердили рятувальники, потрапляє до реєстру на сайті КМДА та на міську мапу укриттів.

5 критеріїв, які виконала представниця бізнесу, назвали на каналі «Оце справа»:

  1. Якщо в підвалі є скло, навіть таке, що не виходить назовні, його слід зсередини заклеїти скотчем
  2. Докупити вогнегасників
  3. Вивільнити шлях до другого аварійного виходу
  4. Проінструктурувати співробітників, як діяти у надзвичайній ситуації
  5. Визначити разом з рятувальниками максимальну кількість людей, яку може вміщати приміщення для комфортного перебування

«Для бізнесу викликати пожежника, це дуже непроста вправа, бо пройде всюди, і покаже, що не так. Однак ми коли попросили прийти, дуже дружелюбно він до нас поставився. З війною тепер інакше. Все роз’яснив, все показав», – каже Олеся.

Тепер, після сигналу повітряної тривоги, клієнти установи спокійно залишаються всередині, спілкуються та пригощаються чаєм зі смаколиками. А працівники спокійні – бо мають документ, виданий рятувальниками про те, що роботу дозволено навіть коли у місті існує повітряна загроза росіян.

Нагадаємо, «ВК» розповідав, які онлайн-сервіси під час воєнного часу створили для комфорту киян в 2022 році. Тим часом, народні депутати планують ухвалити новий закон, який зможе почати змушувати бізнес у Києві звільнятиму підвали під укриття.

 

Великий Київ у Google News

підписатися