“Кладовище” ліків на Київщині виявилося “складом” гуманітарної допомоги для фронту

Автор: Любава Лисичкіна
13:25 Сьогодні

Влада каже ,що дозволів на волонтерську діяльність на цій території ні міська рада, ні будь-хто із посадових осіб не надавав.

“Кладовище” ліків на Київщині виявилося “складом” гуманітарної допомоги для фронту Фото: Вісті
Світлодіодне освітлення

Як повідомляється, місцева влада після розголосу завітала до “кладовища“, яке знаходиться на території Бориспільського району, на базі відпочинку біля Юркового озера.

Тут правоохоронці зафіксували велику кількість фармацевтичних препаратів, залишених невідомими просто неба на земельній ділянці.

“Власники” майна

Власницею територіїназиває себе голова фонду БО”Міжнародний благодійний фонд “Мавка” Ірина Войтенко. За її словами, всі медпрепарати, а також продукти харчування, маскувальні сітки, тощо, – це все гуманітарна допомога від іноземних партнерів, подекуди прострочена. Її волонтери розбирають та потім передають на фронт.

Жінка запевнила, що має документи на всі ліки та фотозвіти до кожної ампули. Також наголосила, що має документи на кожен із автомобілів, що знаходяться на цій території — вони підготовлені, щоб везти допомогу на фронт.

“Документи на базу у нас є. Власники передали її волонтерам для використання. Передала донька власника особисто — згідно акту прийому передачі. Коли я сюди прийшла два роки тому, у нас не було ні води, ні електроенергії”, – заявила Ірина, шукаючи у телефоні копії документів, які підтверджують її право працювати на території бази.  

 За її словами,  у  наметах з гуманітарною допомогою зберігалася допомога, яку періодично забирали волонтери. Потім у наметах розмістили допомогу з фури, яка просто була залита водою, намагалися вантаж висушити: “Лежала вона там місяців чотири-п’ять. Але якось за два дні намети розлізлися, просто розтанули на очах.  Їх полили якоюсь речовиною, і я знає, хто до цього причетний”. 

Офіційна сторона

Секретар Бориспільської міської ради Владислав Байчас, який теж був на місці події, повідомив, що раніше територія знаходилася у адміністративних межах села Іванків, але поза межами села, поза зоною відповідальності Іванківської сільської ради. Коли Іванківські землі увійшли до Бориспільської територіальної громади, ділянку мали передати громаді, але не передали. У 2013-му році прокуратура через суд визнала забудову незаконною. Зараз місто займається документацією, щоб забрати землю у комунальну власність. 

Власник будівель помер. Хто наразі є господарем майна, невідомо. Ситуацію має вивчити комісія. 

Заступник Бориспільського міського голови Дмитро Гопанчук заявив: “Ми не знали про те, що тут знаходиться волонтерський пункт, адже територія поза межами міста Бориспіль. Ця земельна ділянка є державною власністю. За наявною сьогодні інформацією вона нікому не передавалася. Дозволів на волонтерську діяльність на цій території ні міська рада, ні будь-хто із посадових осіб не надавав. Створена комісія, до якої увійшли представники міської влади, у тому числі я. Для встановлення всіх обставин була долучена поліція”.

У поліції поки не робили заяв, зазначивши, що ведуться слідчі дії, буде проведена перевірка, відібрані зразки для аналізу.

 

@igorek77788883 #украина #новини #гуманітарнадопомога ♬ оригинальный звук – Igorek77788883

Нагадаємо, “ВК” писав про те, що у  передмісті знайшли незаконне “кладовище” ліків.

Великий Київ у Google News

підписатися