Солодощі, як витвір мистецтва: кілька столичних кондитерських, в яких хочеться скуштувати все

Автор: Любава Лисичкіна
14:32 10.03

Кондитерська справа пережила одноманітність радянського часу й відроджує свою славу. Наразі, всім, хто не уявляє свого життя без десертів, є з чого обирати. Адже Київ – це не тільки про неймовірних людей, парки, дивовижну архітектуру, багаті музеї та галереї. Це і про дивовижні смаколики.

Солодощі, як витвір мистецтва: кілька столичних кондитерських, в яких хочеться скуштувати все Фото: ілюстративне
Світлодіодне освітлення

Кондитерські Києва мають чим здивувати навіть самих вимогливих любителів десертів. Ось кілька закладів, де однозначно буде вишукано, смачно і не за всі гроші світу.

Кондитерська/ресторан «Калина». Вул. Князів Острозьких, 29A
Це 1000 рецептів тортів, 150 видів печива та пряників, шоколад ручної роботи. Тут можна поласувати солодощами та відмінними італійськими стравами в затишній атмосфері. У повітрі витає аромат кави, улюблених тістечок, печива, пиріжків і цукерок, створених за рецептами відомих кондитерів.

З 1995 року заклад радує любителів солодкого і продовжує залишатися одним з кращих в місті в своєму сегменті.

Madame Josy . Вул. Бориса Грінченка, 4а
Торти, які зʼїдають швидше, ніж згорає сірник. Крокембуші, про які говорять весь вечір та багато іншого.

Кавʼярня-кондитерська Shu Shu. Вул. Велика Васильківська, 54
Власне виробництво тістечок шу, макарон, тортів й інших десертів.  Також у кондитерській можна замовити подарункові набори солодощів.

Lila cake. Вул. Богдана Хмельницького, 40/25
Заходьте посмакувати смачненьким десертом та теплим напоєм.

Фішкою закладу власники називають вау-оформлення десертів та напоїв, а також інстаграмний інтер’єр у лілових відтінках. Всі солодощі готують із натуральних дорогих інгредієнтів і виключно вручну: жодної машинної обробки, вся робота виконується руками кондитерів, які щоранку ліплять цукерки, розкочують тісто для круасанів, печуть бісквіти та прикрашають тортики.

Stella Sweets. Вул. Івана Мазепи, 18/29
Тут можна випити какао з вершками та маршмелоу, а до нього – замовити неймовірні десерти або сніданки, які подають цілий день.У кондитерській Stella Sweets пропонують сніданки, торти, десерти в глазурі, мусові десерти та тістечка. З напоїв можна замовити каву чи чай, лимонади, вітамінні шоти, вино чи коктейлі. Також у закладі можна придбати глазуровані будиночки, солодкі пірамідки та інші смачні подарунки.

Collie Cafe. Вул. Велика Житомирська, 34
Тут вам запропонують десерти власного виробництва, сніданки, брускети та каву.

Цікаво, що власниця кафе перший свій торт  спекла ще у 17 років, а з 18 почала співпрацювати з кав’ярнею та баром у рідному Дніпрі. Також готувала торти для всіляких святкувань, весіль та днів народжень. Згодом відкрила кафе-кондитерську Collie  у столиці. Назва кафе – це порода її собаки, Крошки.

“Ми зустрілись, коли їй було лише 2 місяці. Вона була хвора та разом з сестричкою блукала в лісі під Вишгородом. Їх знайшли та відправили до притулку. Я її забрала, вилікувала і ось вже як два роки ми разом проживаємо життя немов щасливу пригоду”, – розповіла Єва в соцмережі.

Ресторан-кондитерська «Крендель». Вул. Володимирська, 29 та Вул. Хрещатик, 24
Окрім неймовірної випічки та десертів, пропонують широкий вибір різних страв.

До слова, “ВК” писав про те, де у столиці скуштувати “Київський торт”.

Великий Київ у Google News

підписатися