На стінах Гідрометеорологічного центру з’явився 3D мурал

Автор: Любава Лисичкіна
22:22 18.08.2023

Мурал показує важливість прогнозування погоди для безпеки та моніторингу ситуації в зоні конфлікту.

На стінах Гідрометеорологічного центру з’явився 3D мурал
Світлодіодне освітлення

Про це інформує Український гідрометеорологічний цент.

Мурал створив художник Алекс Максьов за підтримки організації Street Art Cities, яка прагне зберегти, відстежити та поширити вуличне мистецтво по всьому світу.

Малюнок прикрашає стіни центру, ставши символом вдячності військовим та важливості роботи гідрометеорологів в Україні, особливо в умовах воєнного часу, коли гідрометеорологічна служба не припиняла свою цілодобову роботу ні на хвилину, не зважаючи на повномасштабне вторгнення, говорять у Центрі.

Як повідомляється, цей стінопис відображає діяльність гідрометеорологів, повагу і вдячність українським захисникам за відданість, незламний дух, який забезпечує життя та дарує надію.

“Також він висвітлює унікальний підхід та відкрите серце наших військових до природи. Використання нашими військовими сталевих “пташок” символізує високий рівень аеророзвідки, яка відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки, реалізації моніторингу та координації різних зусиль; і найефективніше може все це виконувати саме за умови якісного прогнозування”, – наголошують в ГМЦ.

У Гідрометеорологічному центрі наголошують, що найважливішим елементом стінопису є зображення воїна у мирний час на полі соняшників всередині приладу, який вимірює тривалість сонячного сяйва – геліографу. Адже це  символізує віру у спокійне мирне майбутнє, коли “українське сонце” знову зійде на небосхилі та ознаменує час закінчення війни .

Відомо,  у столиці оновили мапу укриттів – доступна веб-версія та застосунку “Київ цифровий”.

Великий Київ у Google News

підписатися