Вільний шлях до укриття: підходи до 7 станцій метро розчистили від МАФів, в роботі ще одна станція

Автор: Галина Ворона
12:11 13.03.2023

Від минулого літа комунальне підприємство “Київблагоустрій” розчищає територію від тимчасових споруд, що перешкоджають шлях до укриттів. Наразі такі роботи виконали на підходах до 7 станцій метро і триває активний демонтаж біля станції метро “Голосіївська”.

Вільний шлях до укриття: підходи до 7 станцій метро розчистили від МАФів, в роботі ще одна станція Фото: ілюстративне з відкритих джерел
Світлодіодне освітлення

Про це розповів на своїй Facebook-сторінці директор Департаменту міського благоустрою Київської міської державної адміністрації Тимур Ткаченко.

За його словами, спираючись на приписи від інспекторів, власники тимчасових споруд, у яких наявна вся дозвільна документація, мають власними силами переносити кіоски в інше місце. Станом на зараз демонтовано вже 13 обʼєктів, в роботі залишається 10.

Перед проведенням робіт власники МАФів отримують протоколи та мають демонтувати споруди у триденний термін. В інакшому разі ці роботи виконають працівники КП “Київблагоустрій”, а сама споруда буде перевезена на штрафмайданчик.

Але це стосується лише тих підприємців, які мають усю дозвільну документацію на розміщення споруди. Незаконно встановлені тимчасові споруди одразу прямують на штрафмайданчик“, – додав посадовець.

Він нагадав, що території перед укриттями розчищають підставі рішення, прийнятого Радою оборони міста Києва.

Від початку демонтажів на сьогодні частково або повністю демонтовано МАФи поряд зі станціями: “Політехнічний інститут”, “Героїв Дніпра”, “Берестейська”, “Житомирська”, “Кловська”, “Дружби народів” та “Житомирська”. Після демонтажу проводилися роботи з благоустрою, а саме — прибирання, асфальтування та озеленення території.

Читайте також: Комунальники виявили незаконну надбудову на даху багатоповерхівки у Голосієві, але не можуть до неї дістатись 

Нагадаємо, цього тижня у центрі Києва прибиратимуть незаконну рекламу з історичних будівель.

Великий Київ у Google News

підписатися