Кличко показав роботу “універсального бійця” столичного управління ДСНС

Автор: Володимир Хлєбников
13:47 19.06.2022

Мер Києва Віталій Кличко оприлюднив відеоісторію про щоденну роботу одного зі столичних рятувальників. На його прикладі міський голова розповів, як працюють київські рятувальники від початку широкомасштабного вторгнення російських окупантів.

Кличко показав роботу “універсального бійця” столичного управління ДСНС
Світлодіодне освітлення

Відповідне відео оприлюднено у соцмережах Кличка.

«Історія про 36-річного рятувальника, провідного фахівця відділу організації реагування та готовності підрозділів управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України у місті Києві Володимира Сковородку. Від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів Володимир брав участь у ліквідації пожеж та розбору завалів на понад десяти об’єктах Києва. Зокрема, ТРЦ Retroville, складу велосипедів ARDIS, житлових будинках на Троєщині, Оболоні. А також у Бородянці, коли столичні рятувальники допомагали своїм колегам у передмістях Києва», – прокоментував мер.

Він зазначив, що майже півтора місяця Володимир, як і багато його колег, жив у пожежній частині в готовності до можливого чергового виклику. Часто доводилося працювати без перепочинку, адже були періоди, коли ракетні обстріли відбувалися мало не щодня.

«Володимир – універсальний боєць. Як він сам говорить, може і в вогонь, і в воду. Адже значну частину свого життя працював водолазом у столичній водолазній службі. Але жартує, що ліпше б пожежники більше спали, бо це означало б, що менше надзвичайних ситуацій трапляється, менше людського горя“, – додав Кличко.

Загалом у Києві ракетними обстрілами російського агресора пошкоджені 636 інфраструктурних об’єктів та будинків. З них понад 220 – житлові будинки. Решта – лікарні, заклади соціального захисту, об’єкти житлово-комунального господарства, заклади культури, адміністративні будівлі. На їхнє відновлення столиця виділила майже 600 мільйонів гривень. Ще 200 мільйонів має надати Кабмін.

Читайте також: Відновленням пошкоджених війною будинків у Києві займеться британський бізнес

Великий Київ у Google News

підписатися