Міла Куніс та Ештон Кутчер оголосили про масштабну кампанію збору коштів для українців

Автор: Тетяна Сененко
08:40 04.03.2022

Актори Ештон Кутчер та Міла Куніс почали кампанію на GoFundMe зі збору коштів для підтримки українців.

Міла Куніс та Ештон Кутчер оголосили про масштабну кампанію збору коштів для українців
Світлодіодне освітлення

Про це пише Entertainment Weekly

Станом на 8:20 на сторінці GoFundMe Куніс та Кутчера вже понад 3 млн доларів. Мета – 30 млн доларів.

Сама пара вирішила виділити 3 млн доларів.

Кошти підуть на рахунки організацій Flexport.org та Airbnb.org. Flexport.org організовує доставку гуманітарної допомоги до місць розташування біженців у Польщі, Румунії, Угорщині, Словаччині та Молдові. Airbnb.org надає безкоштовне короткострокове житло біженцям з України.

Куніс сказала, що “народ України сильний і сміливий, але бути сильним і сміливим не означає, що ти не гідний підтримки”.

Міла Куніс, яка народилася в Чернівцях та емігрувала до США в 1991  році, сказала, що завжди вважала себе американкою, але сьогодні як ніколи не пишається тим, що вона українка. Кутчер додав, що він як ніколи пишається бути одруженим з українкою.

Як повідомили у МВС,  після того, як тиждень тому Росія почала жорстоку атаку, майже 875 000 людей вимушені були полишити свої домівки в Україні.

Понад половина (454 тис.) виїхали до Польщі, 116 000 – до Угорщини, 67 000 до Словаччини, 45 000 до Румунії та 79 000 до Молдови, яка не входить до ЄС.

ЄС передбачає надання громадянам України та резидентам країни право жити, працювати, отримувати медичну допомогу, житло та освіту негайно на термін до одного року, без необхідності проходити тривалі процедури надання притулку.

Якщо конфлікт триватиме довго, або біженці не зможуть безпечно повернутися, цей статус може бути продовжений ще на два роки.

Громадяни України  вже мають 90-денний безвізовий доступ до ЄС, але ця безпрецедентна зміна в законодавстві ЄС гарантує їм статус після закінчення цього терміну.

Великий Київ у Google News

підписатися