1400 робочих місць: на Київщині створять новий індустріальний парк

Автор: Марія Супрун
06:40 08.06.2022

У Фастівському районі Київської області з’явиться новий індустріальний парк. У «Л-Таун парку» будуть зосереджені компанії, що спеціалізуються на агропромисловості та машинобудуванні. Промисловий хаб загальною площею близько 23 га передбачає створення близько 1400 нових робочих місць.

1400 робочих місць: на Київщині створять новий індустріальний парк

Як повідомляє Київська обласна військова адміністрація, відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабміну. 

Підприємства, що будуть розміщуватися на території індустріального парку, зможуть у подальшому скористатися фінансовими стимулами від уряду. Зокрема, їм доступна повна або часткова компенсація відсоткової ставки за кредитами для облаштування виробничих приміщень та подальшої діяльності компаній, відшкодування витрат на підключення інженерних мереж.

Зазначається, що в умовах воєнного стану такі парки створюють умови не лише для появи нових підприємств, а й для релокації заводів із областей, охоплених бойовими діями. Відкриття промислового парку також сприятиме розвитку місцевого бізнесу, забезпечить сприятливі умови для інвестицій та створення нових робочих місць. 

До слова, на території Київської області вже функціонує 11 індустріальних парків. Як повідомлялося раніше, в Бучі також побудують індустріальний парк.

Великий Київ у Google News

підписатися