Шарія оголосили в державний розшук

Автор: Тетяна Сененко
13:40 25.02.2021

Служба безпеки України оголосила у державний розшук підозрюваного у державній зраді блогера Анатолія Шарія.  Сьогодні він вдруге не з’явився на допит

Шарія оголосили в державний розшук

Для ознайомлення з матеріалами справи прибув його адвокат Валентин Рибін. 

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

“Слідчі СБУ ознайомили адвоката Анатолія Шарія В. Рибіна з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення про підозру його підзахисному. В.Рибіну також вручено клопотання щодо обрання запобіжного заходу А.Шарію, яке далі буде скеровано до суду”, – зазначили у Службі безпеці України. 

Нагадаємо, що 16 лютого Шарію оголосили підозру в державній зраді та порушенні рівноправ’я громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань та ін. 

Низка експертних досліджень встановила, що у інтерв’ю і виступах блогера наявні факти підривної діяльності проти України. З 2012 року сприяв неурядовим і державним структурам Росії у проведення інформаційних операцій. 

Додамо також, що протиправні дії Анатолія Шарія активно використовували російські ЗМІ, зокрема, телеканали основної пропагандистської державної компанії ВДТРК («Россия 24», «Россия 1»), телеканал Міністерства оборони РФ «Звезда» тощо.

Великий Київ у Google News

підписатися