Хотів попрацювати, але не вийшло. Голову КСУ Тупицького не пустили до кабінету

12:55 19.01.2021

Голову Конституційного суду Олександра Тупицького не пустили до робочого кабінету та приміщення суду, бо він досі відсторонений від посади. У КСУ відмовляються виконувати указ президента.

Хотів попрацювати, але не вийшло. Голову КСУ Тупицького не пустили до кабінету

Як повідомили в Управлінні державної охорони України, вони не пропускатимуть суддю Тупицького до будівлі КСУ у зв’язку зі зверненням Державного бюро розслідувань.

Водночас, у Конституційному суді з цим незгодні – про це йдеться у відповідній заяві на сайті. 

Сам Тупицький назвав інцидент черговою спробою протиправного втручання у його роботу, нібито спрямованою на блокування роботи Конституційного Суду.

“Указом Президента України Олександр Тупицький відсторонений від посади судді Конституційного Суду України, адміністративні функції як Голови Суду він має виконувати, оскільки на це його уповноважили судді Конституційного Суду України. Нездійснення адміністративних функцій Голови Суду призведе до дестабілізації роботи всієї інституції»,  ㅡ йдеться у заяві КСУ.

Нагадаємо, наприкінці грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення від посади скандального судді КСУ Олександра Тупицького. В КСУ заявили, що рішення про відсторонення Тупицького є юридично нікчемним і не підлягає виконанню.

Після відсторонення Тупицький провів відпустку на королівській віллі в Дубаї за 300 тисяч грн за добу.

Великий Київ у Google News

підписатися