1000 грн за голос. У столиці погорів на підкупі виборців кандидат у депутати

13:56 23.10.2020

У Києві поліція викрила кандидата в депутати від однієї із політичних сил та його помічника в організації «сітки» підкупу виборців. За голос вони пропонували 1000 гривень: 500 гривень – до виборів і стільки ж після надання підтвердження про голосування за конкретного кандидата.

1000 грн за голос. У столиці погорів на підкупі виборців кандидат у депутати
оренда квартири Київ

Як повідомляє поліція Києва, скупників голосів викрили 22 жовтня під час отримання коштів для подальшого підкупу виборців.

Поліцейські встановили, що до організації «сітки» підкупу виборців причетні кандидат в депутати від однієї із політичних сил та його помічник. За голос вони пропонували 1000 гривень: 500 гривень – до виборів і стільки ж після надання підтвердження про голосування за конкретного кандидата”, – говориться у повідомленні правоохоронців.

У зловмисників вилучили список із зазначенням громадян, які мають намір продати свої голоси за конкретного кандидата.

Вирішується питання про затримання зловмисників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Київщині кандидат роздавав вчителям у школі конверти з грошима.

Великий Київ у Google News

підписатися